Eventyrlige Opplevelser

Listen blir lang når Marita Aanekre og Eskil Hovland skal ramse opp alt som skjer på gården i Sør-Fron. Om det er Inn på Tunet, utskilling av hyttetomter ved setra, gårdsturisme, teambuilding eller bygging av flyttbare hotellrom- står alltid målet om å skape aktivitet på gården sterkt.

Eventyrlig overnatting i svevende dobbeltseng

Eventyrlig overnatting i svevende dobbeltseng

Den siste eventyrlige drømmen deres er flyttbare hotellrom i massivtre. Og drømmene til Marita og Eskil blir som regel til virkelighet. I 2019 satser de på ett flyttbart hotellrom, noen dobbeltsenger under åpen himmel, svevetelt og hengekøyer i Asbjørnsen og Moes ånd: til lands, til vanns og i lufta med.

“Vårt ønske – vår drøm – er å skape opplevelser for andre. Drømmen om å dele noe meningsfullt, noe ekte, naturlig, spennende og gøy. Et døgn hvor du har «skratta» så mye at du er «kjei i kjåkkån». Hvor du har opplevd noe du ikke har vært med på før, og kanskje lært noe nytt, om både deg selv og omgivelsene dine".

Marita har siden tidlig barndom identifisert seg med Ronja Røverdatter.

«Jeg gikk på oppdagelsesferd i skog og fjell, lærte tidlig om bestemors respekt for naturens ressurser og å ta hensyn til huldrefolk. Glemmer aldri bringebær- og blåbærturene med mamma, som helt ubevisst ledet meg på spennende spor i livet».  
— Marita

Det er denne fascinasjonen- og kjærligheten til naturen, Gudbrandsdalen og eventyrverden som har gitt Marita ideen om Eventyrlig Overnatting. Det er også dette som skal gi gjestene helt spesielle natur- og kulturopplevelser. Eventyrlige Opplevelser.

IMG_8261.JPEG

“Vi har alltid levd nært på naturen, det er på bygda i gårdslivet og naturen våre verdier er bygd opp”.


MARITA

Sommeren 2019 presenterer Eventyrlig Overnatting sammen med samskapende bygdefolk Eventyrlig Opplevelser – til vanns, til lands og i lufta med på Peer Gynt-stemnet 2.–12. august. Samarbeidet med Peer Gynt blir helt unikt. I hjertet av Peer Gynts lekegrind bruker vi Ibsens tekst når våre gjester møter seg selv i dilemmaer og utfordringer i våre aktiviteter på dagtid. På kvelden skal få de være godt forberedt på en dypere opplevelse av teateret Peer Gynt ved Gålåvatnet. Etter forestillingen kan gjestene våre rusle en tur ned til Gålåvatnet og fundere på sine egne valg eller runde av dagen ved bålet med gode samtaler, undring eller befriende latter over det man har vært med på.

Veien mot målet

Da Marita fikk midler til å utvikle ideen om flyttbare hotellrom var det langt igjen til målet. Hun innså fort at det ble nødvendig å involvere flere i prosjektet:

“Vi får til uendelig mye selv, men man er ikke best alene. Vi hadde aldri i verden kommet dit vi er nå, så kjapt, uten kompetansen og oppfølgingen fra Skåppå. De har kommet inn under huden på oss og har pushet oss på de riktige områdene i bedriftsutviklingen”.

Marita forteller videre at som fersk gründer manglet hun den roen og tryggheten som blir viktig når man skal utvikle noe helt nytt. “Jeg trodde at Skåppå var for stort for en ydmyk og litt redd gründer som meg, men så feil kan man ta! Jeg tok kontakt, og nå er vi i leveringsfasen. Det hadde jeg ikke turt alene”.

Generalprøven blir under Peer Gynt-stevnet på Gålå i august. Etter det fortsetter jobbingen med hotellrom og videre utvikling av konseptet. Vi gleder oss til å følge prosjektet videre, og kan ikke annet enn å heie på gjengen fra Aanekre Gård i Sør-Fron.

Følg eventyret videre på deres nettsider, facebook og instagram.


Linn Torgersen