Best uten ball

skappa_kunnskapspark_suksesshistorie_gardsgrunder_03-1-1600x960.jpg

Da Rubic ville utvikle programvaren som gjør det lettere å administrere idrettslag bidro Skåppå til å toppe laget.

Han er oppvokst med milliardoverskridelser på OL i Lillehammer, slår ukentlig ned på ufine triks som ishockeydommer og har levd et halvt liv i idretten – jo da, Rune Solholm Bakken har definitivt erfaring som kan komme godt med som gründer i IT-selskapet Rubic:

– Vi leste ofte om idrettslag som sleit med økonomistyringa. Ofte var det så grunnleggende at manglet kontroll på inntekter og utgifter – og så smalt det skikkelig når flomlyset kom på, oppsummerer Solholm Bakken.

Forretningsideen er å tilby en total IT-løsning med alle tjenester idrettslag trenger for å administrere drift, medlemsregister og fakturering. Kort sagt forenkle hverdagen for frivillige og ansatte slik at de kan fokusere på idretten.

Solholm Bakken er gründer og daglig leder i Rubic.

Solholm Bakken er gründer og daglig leder i Rubic.

TOPPET LAGET. Selv startet Solholm Bakken (den gang 25 år) og medgründer Johan Saupstad med rimelig skrapt kasse våren 2014. Via mastergradsstudier på Høyskolen i Lillehammer ble de satt i kontakt med Kunnskapsparken. Fem måneder etter det første møtet gikk selskapet Rubic direkte fra etablering og inn i Skåppås rugekasse – inkubatoren på HUB LHMR.

– Skåppå har bidratt veldig sterkt med søknader og i etableringen av et profesjonelt styre. Vi har fått ut rundt tre millioner i støtte via Innovasjon Norge og Skattefunn, og toppet med et kompetent styre med stor tro på prosjektet har det gitt oss mulighet til å utvikle selskapet slik vi mener er optimalt. Vi har rett og slett fått tid til å utvikle tjenesten uten å måtte stresse med salg samtidig. 

SPISSER LAGET. Det finnes mange gode grunner til at Norges Idrettforbund krever at alle idrettslag skal bruke et godkjent medlemsregister. For Rune Solholm Bakken var det mindre forståelig at registrene som faktisk var godkjente var utdaterte og dårlige. I dag har Rubics nyutviklede medlemssystem fått følge av egen app og hjemmeside for idrettslag, et nytt påmeldingssystem for arrangementer og frivilligeregister er også underveis.

– Det Rubic er først ute med er sammensetningen av alle disse tjenestene i én og samme programvareløsning. For frivillige og ansatte ute i idrettslagene er det et kvantesprang å kunne forholde seg til kun én leverandør.

ALLE MANN I ANGREP. Mottakelsen kan tyde på at Solholm Bakken har et poeng: Ni måneder etter salgsstart har 45 idrettslag kjøpt lisens på Rubic. Blant dem store organisasjoner som Lillehammer Cycleklubb, Lillehammer Ishockey Klubb og Storhamar Fotball. Godt hjulpet av Skåppå har Rubic fått inn flere profesjonelle eiere, økt staben til fire ansatte og for lengst vokst ut av «rugekassa» (les: Inkubatoren) på HUB LHMR. Det lukter av opprykk på første forsøk?

– Rubic er rigget for videre vekst, bekrefter Solholm Bakken:

– Det er jo sånn i idretten, at den som ikke sikter til topps havner langt bak på resultatlistene.

 

Fakta: Rubic

  • Etablert i 2014 av lillehamringen Rune Solholm Bakken (da 25 år) og Johan Saupstad

  • Utvikler programvare for medlemsadministrasjon i idrettslag

  • Var i oppstartsfasen del av inkubatoren til Skåppå på HUB LHMR.

  • Skåppå har bistått som sparringspartner, fascilitator og i utforming av finansieringssøknader – og i riggingen av Rubic for videre vekst.

www.rubic.no

Skåppå kunnskapspark