Skåppå vant anbudet på forprosjekt til nasjonalt matkultursenter!
Innlandet fylkeskommune har valgt Skåppå som prosjektleder og prosessbistand i forprosjektet «Etablering av nasjonalt/regionalt senter for matkultur». Oppdraget varer fra 2025 til 2026 og skal legge grunnlaget for et framtidig matkultursenter som kan styrke norsk matkultur, bidra til økt rekruttering til matfag, styrke lokalmatprodusentene og bygge omdømme både nasjonalt og internasjonalt.
Gjennom bred involvering av aktører innen landbruk, utdanning, kultur og reiseliv skal vi sammen finne behovene og utvikle en felles strategi for hvordan et matkultursenter best kan organiseres og utvikles.
Skåppå skal samarbeide nært med Mat og drikke fra Innlandet SA, og forprosjektet vil bli organisert med både prosjektgruppe og styringsgruppe. Arbeidet avsluttes med en sluttrapport og presentasjon våren 2026, som skal legges fram til politisk behandling.
“– Vi er stolte av å ha fått tilliten til å lede dette viktige forprosjektet. Norsk matkultur har et stort potensial, og gjennom bred involvering av aktører vil vi avdekke behovene og utvikle en felles strategi for et framtidig matkultursenter, sier Ingvild Johanne Aarhus, prosjektleder i Skåppå.”
For Skåppå er dette et oppdrag som treffer rett i hjertet av vårt samfunnsoppdrag: å skape utvikling i distriktene, bygge stolthet og synliggjøre de store ressursene vi allerede har lokalt. Norsk matkultur er rik, mangfoldig og full av historier
Vi gleder oss til å komme i gang!
Kontaktperson:
Ingvild Johanne Aarhus Prosjektleder, Skåppå
+47 405 52 401
ingvild@skappa.no